A dunaújvárosi Golgota Gyülekezet 2006-ban alakult. Évekig házi gyülekezetként működtünk, azaz hely hiányában lakásokban gyűltünk össze, hogy a Bibliát együtt tanulmányozzuk. 2015. májusa óta van a gyülekezetnek épülete, ahol az istentiszteleteket tarthatjuk.
A gyülekezet 15-20 főből áll  -  férfiak és nők, családosok és egyedülállók is vannak nálunk. Istentiszteleteink kedden esténként vannak. Emellett imaórákat, illetve néha közösségi alkalmakat is szoktunk szervezni.
"Miért létezik ez a gyülekezet, mit is csinálunk mi?" Jogos kérdés.
Mark Walsh a következőket mondta: "A keresztények születnek, a tanítványokat azzá teszik, a munkásokat pedig kiküldik." Azaz:
"A keresztények születnek"  -  Szeretnénk, hogy a városunkban élő emberek megismerjék Istent, megtérjenek a bűneikből és új életet kapjanak. Vágyunk, hogy élő, igazi kapcsolatuk legyen Istennel.
"A tanítványokat azzá teszik"  -  Minden hívő embernek szüksége van arra, hogy jobban megismerje Istent, tanuljon Tőle és lelki értelemben éretté válljon. Isten át akarja formálni az életünket, tanítani akar és vezetni. A Biblia közös tanulmányozása, amit a gyülekezetben csinálunk, óriási szerepet játszik ebben.

"A munkásokat pedig kiküldik"  -  Célunk, hogy a gyülekezetbe járó emberek lelki munkásokká, Isten szolgálóivá válljanak, mert Isten rengeteg jó dologra akarja használni őket: Dunaújvárosban, Magyarországon és a határainkon túl is!